sobota 6. února 2016

Únor - měsíc s proměnlivým počtem dnů - super pro NOVÝ START - jdete do toho se mnou? :D

Krásný den všem,

nejdřív něco málo moudrosti o názvu měsíce únor? Má 28 dní, v přestupném roce má 29 dní. Třikrát v historii měl únor i 30 dní. Český název měsíce vysvětlují jazykovědci tím, že se v tuto dobu při tání ledu ponořují ledové kry na řekách (únor = nořiti se). V římském kalendáři byl únor posledním měsícem v roce. Právě proto tento měsíc má proměnlivý počet dnů a právě k němu se přidával v přestupném roce jeden den. Při přechodu z juliánského na gregoriánský kalendář se tento zavedený postup neměnil. Varianty původně římského (respektive latinského) názvu Februarius obsahuje většina evropských jazyků.

Pokud jste si v lednu nestihli dát žádné předsevzetí - pojďte si v únoru dát nové životní moudra se mnou. :)

Taky se vám zdá, že vám život utíká mezi prsty, že nic nezvládáte, všechen úklid a práce doma se berou jako samozřejmost - máma to je přece samozřejmé, že musí být stále v jednom kole a každá chvilka, kterou si vybojujete pro sebe na relax vám připadne jako neoprávněná? A STOP!! Je příjemné si dělat chvíle jen pro sebe - nabraná síla a duševní klid se vám bude hodit do toho domácí kolotoče a šťastná máma je zárukou šťastných dětí. :)

Jak si zařídit chvilku pro sebe a když už ji konečně máme co dělat? Moje tipy:

1) káva, čaj, horký nápoj a relax
2) číst - ať už knihu, učebnici angličtiny, televizní program :D nebo časopis
3) pustit si oddechový a nenáročný seriál - Ulice, Teorie velkého třesku.... prostě ten co vám vykouzlí úsměv na tváři i kdyby to měli být Simpsonovi :D
4) cvičit - žádné těžké workouty, nevíte kdy se mrně vzbudí a kolik energie na něj budete potřebovat, takže se úplně nezničit! :)
5) chtělo by se to naučit meditaci, jogu atd. - to si dám jako další bod v mém plánu úkolů po porodu :D
6) chvílka u pc - facebook, instagram, pinterest, blogy o mámách a pro mámy, youtube
7) u mě teď aktuálně info o porodu - moc užitečné jsou stránky Porod bez obav - zbavit se strachu vám dodá hodně síly
8) dát si něco zdravého na svačinu - smoothie, ovoce, zelenina, tvaroh
9) nebo naopak si smlsnout na dortu, koláčku - teď máte ten čas si ho dát v klidu a sama a s nikým se nedělit :D
10) hudba - ano ano , sluchátka a jiná realita je na světě


Jaké jsou vaše typy na relax v náročném dni :) Sem s nimi


pátek 5. února 2016

ZASE JSME ZPĚT!!! :)

Krásné ráno všem :), po roce a půl nečinosti blogu se k vám vracím :) Dovolte mi, abych se vám připomenula :D Jmenuji se IVETA, mám 3letého syna LUKÁŠKA, a na 7.5.2016 mám termín porodu druhého zlatíčka (zatím máme 3x potvrzenou holčičku). Pocházím od Olomouce ale už dva a půl roku bydlím u svého partnera na Vysočině v okolí Třebíče. Jsem maminka ma RD, kterou baví se dozvídat nové věci o módě, kosmetice, vychytávkách pro děti a do domácnosti.