pondělí 8. dubna 2013

Co pomáhá k přípravě na porod :)

Ahoj :)

všechny zdravím :)

Během těhotenství jsem přibrala 13 kg, tohle je fotka pár dní před porodem :) Měsíc po porodu už jsem měla svoji váhu zpět :)
Protože jsem poctivě pečovala o své tělo, tak nemám ani jednu strii :)

Takže co jsem používala na mazání rostoucího bříška? Kolikrát denně? A používala jsem jen jeden přípravek? čtěte dále :)








Na začátku těhotenství si říkate, co asi budete používat čím začít? Tak jsem navštívila drogerii a nechala se zlákat na ENJA BALZÁM OD DERMACOLU.

Moje pocity z něj: ze začátku mu moc vyhovoval, ale pak díky těhotenský nevolnosti mi jeho osvěžující a pronikavá vůně začala "zvedat žalůdek" takže jsem se s ním musela rozloučit a dát ho mojí mamce :)








Pak jsem tedy přešla na TĚHOTENSKÝ OLEJ OD SALOOS.

Moje pocity z něj: Voněl tak jemně a pěkně promašťoval, ale olejíček byl snad všude kolem, takže jsem ho skladovala v kelímku od jogurtu :) Určitě ho ale doporučuji, těm co trpí ranní nevolností, tak typickou pro první trimestr :)




Nakonec jsem skončila u ELASTI-Q


Moje pocity z něj: Měla jsem na něj narazit hned ze začátku!!!!
Lze koupit v lékárnách za cenu kolem 150 Kč. Spotřebovala jsem 2 balení :) Tento je na prevenci strií, ale pokud už se nějaké objevili lze koupit i na již vzniklé stie, ten je sice trošku dražší, ale jestli funguje tak dobře jako tento, tak bych ty penízky určitě objetovala :)




Ale to bych nebyla já, kdybych jej s něčím nestřídala :) Prostě neumím být věrná jen  jednomu krému :)

Takže jsem používala i SALOOS BIO KOKOSOVÝ OLEJ :)
 
Který má tuhou konzistenci, jenž se vám v rukou promění na olej :) Krásně voní kokosem, a opravdu dobře promašťuje, určitě doporučuji i na suchou pokožku, používám ho doteď :) A hodí se i do kuchyně :) Ale to jsem ještě nezkoušela, ale olej jako olej :)
 
Dále nesmím zapomenout se zmínit o masáži hráze (jj, já sama jsem ani nevěděla co to vlastně je :D :D)
To jsem masírovala asi měsíc před termínem porodu dvakrát denně :) a určitě to není na škodu.
 
Ke snažšímu porodu mi bylo doporučeno i užívání ČAJE Z LISTŮ MALINÍKU, tak jsem tedy poctivě pila několikrát denně, chutnal mi :)
 
Dále mi mojí paní zubařkou, která dělá i homeopatku bylo doporučeno následující :
 
ODVAR Z LNĚNÝCH SEMÍNEK - semínka se na noc zalejou vodou a ráno se to uvaří - vznikne po pravdě - nechutný sliz :( - smrdí to a vůbec mi to nechutnalo - ale prý to pomáhá proti zácpě, která se na konci těhotenství objevuje a také to obalí porodní cesty slizem, takže miminku se pak lépe jde ven :)
takže jsem to vydržela poctivě pít den co den asi 2 měsíce před porodem :) Zacpala jsem si nos - vypila a zapila něčím lepším a nakonec jsem si i zvykla a už ani nemusela zapíjet :)
 
Pa pa
 

30. ledna - můj porod :)

Všechny moc zdravím a přeji dobré ráno :)

zrovna jsem docvičila svoji první lekci od youtuberky BLOGILATES :)
http://www.youtube.com/channel/UCIJwWYOfsCfz6PjxbONYXSg

určitě doporučuji, já jsem začla videem http://www.youtube.com/watch?v=7I-c-yw5ZrQ&list=LLGecOSqJ0_1chgwzg8x5seg&feature=mh_lolz

Ti co sledovali můj blog určitě ví, že jsem byla těhotná a dne 30. ledna se nám narodil Lukášek :)
Nevím jestli mám napsat jak porod probíhal, abych ty co ještě těhotné nejsou neodradila :)
Né, vážně, dá se to zvládnout. Já jsem se porodu hodně bála, přiznávám se. Až do doby než jsem narazila na stránky, které už bohužel nejsou :( Kde porodní asistentka radila jak se na porod připravit, aby to pro nás ženy nebyl stresující zážitek, ale nejkrásnější zážitek v životě - vždyť v té chvíli poprvé uvidíme naše miminko, které jsme nosili 9 měsíců schované uvnitř. Nemusíte se ničeho bát, ženské tělo je na to plně připraveno, chce se to zbavit před porodem samotným všech strachů, které nás trápí, protože strach to vše jen zkomplikuje. Musíte se uvolnit a spolupracovat s personálem. Já jsem měla moc skvělý tým na porodním sále :)

A jedna fotečka našeho LUKÁŠKA :)


je to fotka po porodu na porodním sále, když mi ho dovezli k posteli :) A poprvé jsme se na sebe podívali :)


A tady je už fotka z letošních velikonoc :)

Lukášek se narodil jako hodně velké miminko měl 52 cm a 3,7 kg :)
Příště se můžete těšit na článek, jak se připravovala během těhotenství na porod a co mi pomohla nejvíc uchránit se strií :)

Pa pa